VaperLounge: voor Dampers, door Dampers

VaperLounge is een jong bedrijf dat zich specialiseert in producten en diensten met betrekking tot  elektronisch roken (ook wel dampen genoemd).
VaperLounge heeft het doel om (analoge) rokers een gezonder alternatief te bieden.
Dit doet VaperLounge door het aanbieden van producten met een hoge kwaliteit en het bieden van diensten en hulp aan zowel beginnende als gevorderde dampers.
 
VaperLounge is een bedrijf voor Dampers, door Dampers.
De oprichters van VaperLounge hebben zelf de reis gemaakt van weggooi elektronische sigaret, via acceptabele startersets naar geavanceerde producten.
VaperLounge vindt het essentieel om de eerste ervaring met dampen zo goed mogelijk te laten zijn, want een eerste indruk maak je maar één keer.
Daarom bieden we alleen producten aan waar we zelf volledig achter staan en complete begeleiding in kunnen geven.

 

Een goede dampervaring heeft te maken met drie aspecten:

 1. De juiste batterij 
  Voldoende power: variabel voltage of wattage, weinig voltage verlies
  De startersets hebben meestal een vaste oplaadbare batterij met een 510 en EGO aansluiting. Deze aansluitingen zijn standaard.
  Geavanceerde (mechanical) mods hebben vaak een 510 aansluiting en een mogelijkheid om oplaadbare batterijen in te stoppen van diverse groottes en accuduur. 
 2. De juiste verdamper  
  Kwaliteit van de damp: voldoende toevoer van vloeistof en luchtdoorvoer, niet "verzuipen", maar ook niet "verbranden". 
  De grens tussen te nat en te droog is soms erg smal.
 3. De juiste e-liquid/e-vloeistof 
  Veel ex-rokers zoeken naar een vergelijkbaar alternatief. Oftewel e-liquid die lijkt op sigarettenrook. Dampen is qua smaak nooit volledig een vervanging voor een analoge sigaret.
  De verbranding en echte rook is juist datgene wat roken slecht maakt en in de verdamping van e-liquid niet vrijkomt.
  Er zijn 1001 smaken e-liquid. Van "simpele" smaken tabak, menthol, fruitsoorten, koffie, thee en alcoholische dranken tot "geavanceerde" smaken waar bij elke inhalering een ander accent naar voren komt. Deze liquids worden meestal in flesjes van 10ml of 30ml verkocht.
  Wij beginnen bij VaperLounge met een Basislijn e-liquids van simpele smaken en een geavanceerdere lijn van "Good Life Vapor".

 

Bij VaperLounge hebben we twee varianten Startersets. 

De Kanger Protank set is een starterset voor de beste dampervaring.

 1. Twee A-merk batterijen met een lange levensduur en lange accuduur. Eén van deze batterijen is een variabele voltage batterij waarbij de kracht en hoeveelheid van de verdamping instelbaar is.
 2. Twee A-merk verdampers waarvan de dampontwikkeling en het gebruikersgemak van hoge kwaliteit zijn. Eén van de twee is klein en onopvallend met minder inhoud, de andere is groot en meer opvallend met meer inhoud. VaperLounge heeft bewust gekozen voor verdampers waarbij de coilheads vervangbaar en herbouwbaar zijn.
  Wij zullen onze klanten workshops aanbieden hoe je deze coilheads kunt herbouwen. Tijdens deze workshops zullen we zowel voor de beginnende als gevorderde damper interessante inhoud aanbieden.

 

De eRoll van Joyetech is een set waarbij onopvallend en chique voorop staat, maar eveneens kwalitatieve dampbeleving biedt.

De eRoll met Basislijn liquid is een kwalitatieve Analoge Sigaret Look-A-Like bestaande uit:

 1. Kleine batterijtjes (met een kortere accuduur) met een Portable Charging Case (PCC), een krachtige accu met voldoende accuduur om de batterijtjes in op te bergen en gedurende de dag mee op te laden.
 2. Atomizer heads en tankjes waarbij de kwaliteit van de dampbeleving in de buurt komt van de grotere startersets, maar waar het accent voornamelijk ligt op de chique en onopvallende uitstraling.

 

Liquids voor de e-sigaret.

Hoewel wijzelf voornamelijk geavanceerde eliquids gebruiken is dit voor de startende damper (ex-roker) meestal niet de juiste keuze. De beginnende damper is vaak op zoek naar een vergelijkbaar alternatief. Oftewel eliquid die lijkt op sigarettenrook.

Als de ex-roker begint met dampen wil deze vaak een tabakssmaak of een mentholsmaak. Deze komen meestal het meest overeen met de smaak van de analoge sigaret. Dampen is qua smaak nooit volledig een vervanging voor een analoge sigaret. Na verloop van tijd zal de smaak veranderen en daarmee ook de wens naar andere smaken (soms geavanceerd, maar soms ook niet).

Zowel de "simpele" smaken als de "geavanceerde" smaken voeren wij bij VaperLounge.